torsdag 17 februari 2022

Händers magiska kraft

Det finns stunder och dagar som är värda att vårda och minnas. Kanske har du sånna varje dag? Kanske märker du dessa, kanske inte?

I onsdags när jag arbetade extra hade undertecknad en sådan stund. Det blev lugnt och plötsligt fanns tid att samtala. Min kollega undrade om jag kunde massera hens nacke och axlar, vilket jag gjorde. 

Under åren sedan mannens kropp loggade ut och efterlämnade hjärnstress så har undertecknad masserat rygg, nacke och axlar. Beröringen har mjukat upp muskler och avlägsnat spänningar. Ett sätt för mig att visa kärleksfull empati och för mannen att bara få ta emot.

Min kollega har liknande spänningar, alla stressrelaterade och kan jag erbjuda någon form av lindring eller ökat välmående så mår även jag bra. 

Sanningen är att det inte finns någon utbildning i botten, är totalt självlärd, för att jag är intresserad och vill lära mig. Suger åt mig information och provar. 

Så i onsdags fick jag höra att kollegan varit till naprapat och betalat mellan 700 och 800 kronor. Behandlingen hade varit lik min massage och alla tips och träningsförslag som undertecknad gett gav även naprapaten. "Jag är skyldig dig pengar", sa kollegan och skrattade, "Du är precis lika bra!"

Wow! Alltså ... så skönt det känns att veta att jag gjort "rätt", att min magkänsla och mina händer (som skjutit från höften och gått på känsla) kunnat lindra. 

Jag är en glad amatör, inget mer men just nu oerhört tacksam över att ha fått göra positiv skillnad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar