måndag 21 februari 2022

Insnöad ...

Det skulle visst bli vinter ännu en gång, från barmark till ihärdigt snöande. På det ordentlig blåst så att snön kommer från sidan, blöt tung snö. Ett dygns snöande utlovades och när du läser detta så borde tiden gått ut (för stormen). 

Igår beslöt jag att ta en långpromenad direkt efter frukost, hinna ut innan det "värsta" checkat in. Tog mig ett tag att sopa av bron på vägen ut. När undertecknad avslutat uppgiften och blickade uppåt mot ytterdörren så syntes det inte att jag sopat ...  

Jag gick iväg på mjukt underlag. Snön blåste in i ögonen, vilket gjorde ont och det blev svårt att titta rakt fram. Blicken sänktes därför mot fötterna och marken. Inom tio minuter så såg jag ut som en vandrande snögumma.

Trots det var temperaturen helt okey och så länge som jag vandrade i rätt riktning så slapp jag snöpiskandet i ansiktet. Efter sju kilometer var jag hemma igen och fick återigen sopa av många centimeters snö från vår bro. Klev in genom dörren, ordentligt blöt om både fötter och händer. Min täckkappa behövdes sopas av och hängas upp på tork precis som båda mina byxor. 

Upprepade gånger fick jag och mannen gå ut, sopa av bilar, pooltak och bro. Skotta uppfart och gång till poolhuset men å andra sidan så fanns detta i vår planering, vi visste att både snö och stormbyar skulle komma på besök. 

Tro nu inte att detta hjälpte, en timme innan jag skulle åka iväg för att hålla måndagens vinyasa gick mannen ut för att kolla till bil och uppfart. Ute stormade det och efter en stund bad han mig att komma ut. Flera decimeter nysnö låg som vallar längs vår lilla väg, förståligt eftersom all snöröjning koncentrerats till de större bil samt cykelvägarna. Hur mycket jag än ville så var det omöjligt för mig att ta mig ut, bilen skulle fastna direkt.

Alla bussar var inställda och att gå till och från studion i snöstorm blev aldrig ett alternativ. Visst gillar jag att promenera men inte i snöstorm. Försökte få vikarie men även det sket sig. Receptionen fick ställa in klassen och jag stanna hemma ...


Samma sak gällde denna morgon, ingen plogbil, ingen tidig morgonklass ... känns surt och snopet men snöstorm är snöstorm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar