onsdag 10 april 2024

En annorlunda start



Vaknade i ottan (igår) av flashande ljus, ungefär som om någon tände och släckte lampan utomhus. Sneglade på klockan och konstaterade att den var strax före fem. 

Blixtar? Ja tydligen för strax därpå hördes muller. 

Åska i april är inte helt vanligt men fullt möjligt, framför allt då temperaturerna legat upp mot 18°. Det dånade och flashade, kraftigt och högljutt som om åskan inte tänkte ge sig förrän precis alla vaknat.

Jag är inte rädd, har aldrig varit det så jag vände på mig och försökte somna om. Då kom regnet, inte smattrande utan dånande, som hammarslag. Antagligen var det mer hagel än regn med tanke på ljudet. Vet dock inte eftersom jag aldrig tittade efter. Så drog åskan iväg ungefär lika snabbt som den dykt upp. Kanske höll mullret, blixtarna och regnet på i 15-20 minuter?



Det blev tyst och åter lugnt. Stanley kom tassande och undrade om frukosten serverades. Svar nej. Jag klappade honom och gosade lite innan jag bad honom göra annat fram till den riktiga frukosttiden infann sig. Katten försvann ljudlöst och jag somnade om.

Blev en klart annorlunda start på vår gårdag, den som senare erbjöd alla typer av väder: sol, moln, regn och blåst, vilket är lika med det typiska aprilvädret.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar