torsdag 1 februari 2024

Nöden har ingen lag




Här sitter jag med solbriller på inomhus och skriver blogg! Antagligen ser det inte klokt ut men solen skiner rakt in genom fönstret och bländar mig.

Är det över huvudtaget möjligt, kanske du frågar dig? Tja ... inget att rekommendera, lite mörkt bakom de mörka glasen när jag ska se vad jag skriver på tangentbordet men nöden har ingen lag. Borde kanske hämta en bok istället? Jag har ju några stycken (och pausa skrivandet för att läsa) eller så kan jag hämta min löparkeps alternativt någon av alla mina handgjorda hattar.





Ute är det underbart väder om än blåsigt! Helt allvarligt känns det som taket ska lyfta om jag kommer för nära köksfläkten. En långpromenad längs ån (då satt solbrillorna fint på näsan) och en stor te senare så mår jag som en prinsessa.

"Jag tror att det finns en hjälte i varenda liten flopp", sjunger Lars Winnerbäck och jag med honom.
Gillar meningen! Det är inte farligt att misslyckas, kanske kan man skratta åt det efteråt? I vilket fall som helst så har vi "provat" samt fått chansen att lära oss något, så tänker jag.





Så dyker mannen upp och pekar förvånat på mina solbrillor. Han undrar varför? "Solen bländar", svarar jag och ler: Han ser oförstående ut och skakar på huvudet. "Det går att dra ned rullgardinen", säger han. "Tänkte inte på det ... ", svarar jag och flinar. Han är smart min man!



Hej svejs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar