söndag 18 februari 2024

Sonen föreslår ny hobby!?



Lejonkungen har fått en lysande idé och den innefattar min tid samt kompetens. Han har frågat och jag svarade ja., det sägs att vi ska göra detta tillsammans, en mor - son aktivitet. Kvalitetstid. Av någon anledning är jag smått skeptisk, då scenariot mycket väl kan bli så att jag (helt ensam) ror iland projektet. Haha. Vi får se.



När grabbarna växte upp introducerades de (av sina äldre kusiner) för warhammers, små plast- eller metallfigurer som placerades i ett hemmagjort landskap (a´la Mia) för att sedan "lekas" med. I vårt hem handlades det dvärgar, alfer och annat från Sagan om ringen triologin. Jag sprayades grundfärg i duschen och sen blev det dags att måla. Varje varelse tog flera timmar och de extremt små detaljerna innebar fingertoppskänsla samt god syn.

Astronauten målade fler än Lejonkungen men bad därefter mig om hjälp, allt var så pillrigt, tidskrävande samt i deras ögon svårt. Ibland målade vi tillsammans men allt eftersom tiden gick droppade de av. Helt allvarligt hade jag inte så mycket emot att landa i det meditativa tillstånd som detta målande innebar så jag lät kidsen hållas. Efter ett par år växte de från sina warhammers och allt packades ner i kartonger.



Lejonkungen äger ett spel som heter Talisman, det är ett bräd- eller bordsspel och genom åren har han samlat på sig flera tilläggsvarianter. Fantasyspelet är utmanande och roligt men tar tid. Tänk dig någon variant av Drakar och demoner fast med små miniatyrgubbar(som rör sig över en stor yta och stöter på diverse faror), spelpjäserna påminner om warhammaers.

Idén som Lejonkungen knäckte är att han och jag ska måla alla figurer: vargar, trollkarlar, magiker, troll, grodor, krigare, spådamer, tjuvar och andra varelser. Mannen har plockat fram helt nya modellfärger, visserligen enbart i skala svart/vitt, grå/brun, skogsgrön och hudton. Vi saknar guld, silver, samt alla klara färger = dyrt! Penslar är dock inköpta så nu kan grodor, troll och annat murrigt målas.




Måste dock vänta till sonen kommer hem med spelet eftersom han i skrivande stund hänger med kompisar och alla figurer samt Talismanspelet är med. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar