lördag 29 april 2023

Att jag blev plaskvåt spelade aldrig någon roll ...



Det finns en vädervariant som jag alltid varit barnsligt förtjust i och det är solregn. Helst ska det vara sommar och varmt, då känns det våta friskt och uppiggande.

Minns hur jag under sommarlovet på landet nästan rusade ut till cykeln, hoppade upp på den och trampade i hög fart över grusvägen. Sjungande. Skrattande. Närvarande.

Att jag blev plaskvåt spelade aldrig någon roll (kunde ju byta kläder när jag kom hem igen), utan det var själva grejen med den glittrande solen, den perfekta temperaturen och de svalkande dropparna som gjorde mig lycklig. 



Samma känsla återkommer fortfarande när naturen bjuder på solregn, jag minns min uppväxt och blir glad. Leendet sprider sig över ansiktet och stegen blir lätta, nästan dansande.

I fredags när jag tog en promenad efter mitt arbetspass så välkomnades jag av solregn. Ingen sommarvärme ute men undertecknad hade tillräckligt med kläder för att slippa bli nerkyld. Valde därför att gå i skogen, höra fåglarna kvittra och känna dropparna mot ansiktet samtidigt som solen värmde lite. Lycka.

Emellanåt behövs inte mycket för att glädjen ska kunna slå rot och sprida sig. Ett solregn kan vara pricken över i:et eller grädden på moset, i alla fall för mig. 



Vad gör dig glad?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar