lördag 1 april 2023

Det vilda och otämjda



Det finns en ung råbock som hänger på tomten och gårdarna bredvid, ja antagligen i området från skogen och bitvis över campus fram till "våra" nitton småhus. Totalt orädd promenerar han omkring mitt på dagen och äter det han hittar samt bajsar.

Igår mötte jag rådjuret på campus. Han stod blixtstilla och tittade på mig. Jag stannade och pratade lite, ungefär som du gör när du hälsar på en granne. Sen hej, hej och iväg. Rådjuret stod fortfarande kvar.

Efter lunch satte jag mig på altanen i solen och efter en stund gled jag ner på "golvet" för att lapa både värme och energi. Raklång i ryggläge lyssnade undertecknad på musik och njöt av vårsolen.



Plötsligt brakade det till och jag satte mig yrvaket upp. Råbocken rusade förbi. Han hade blivit skrämd av något och kom springande från ena grannens tomt, tre-fyra meter ifrån mina fötter, med siktet inställt på nästa grannes ägor.

Tror inte att jag oroat honom eftersom undertecknad låg helt stilla, dessutom brukar han stå kvar när vi möts och titta på mig. Kanske var det en hund? Eller en annan människa? Vad vet jag.

Det är häftigt att ha naturen så nära, det vilda och otämjda. 



Äldre bild från förra sommaren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar