måndag 1 april 2024

Hur gick det egntligen?



Kanske är det någon som undrar över den skattjakt vi hade på Påskafton ( ... eller inte)? Oavsett så kommer här en summering.

Efter lunch var det dags, var och en av oss blev instängda (med eller utan katterna) under tiden som de andra gömde ägg och när alla gav tummen upp kunde jakten inledas.

Tyst, för det är så vi arbetar med fokuserade ansikten och hårt arbetande hjärnor. Vi rörde oss förbi varandra samtidigt som vi tittade inuti, bakom, under, över och vid sidan av. En liten del av ägget måste vara synligt från något håll, det är en regel som inte får brytas. 

Mot alla odds hittade jag mitt ägg (som inte var något ägg utan ett rektangulärt inslagen godispaket) först. Fick favoriter som lakritsfudge, mörk chilichoklad samt lika mörk med havssalt. Mums!



Satte mig i soffan och där blev jag sittande eftersom de andra två gjort allt för att gömma så svårt som möjligt. Mannens samt sonens planering samt plantering av ägg hade arbetats fram under en längre tid. De gömmer schysst när det gäller mig men gentemot varandra handlar det mest om giganternas kamp.

De letade ute och inne. Gav varandra små ledtrådar ... efter mycket om och men. Fortsatte att leta och så till slut hittade var och en av dem sina ägg.

Lejonkungen hade i vattentäta trippelpåsar sänkt ner ett fejkägg i dammen, i det fanns en ledtråd. Själva huvudägget hittades inomhus. Mannen å sin sida hade lyckats gömma sonens ägg bland datasladdar under sitt skrivbord på kontoret.

Nu är dock påskhelgen över och innehållet i våra ägg tömda. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar