torsdag 11 april 2024

... vad visste vi?



Igår hände något som hänt mig åtminstone en gång tidigare ...

Jag skulle handla mat och hade korgen nästan full, det var enbart en eller två varor som saknades. Ur butikens högtalare hördes plötsligt direktiv att släppa allt och lämna byggnaden. Brand gavs som anledning. Tyst, lugnt och städat släppte alla sina varukorgar där de stod och begav sig tillsammans med personalen till utgången. Eftersom jag inte hade en aning om larmet var på riktigt eller en brandövning så tog jag min bärkasse med mig och satte mig i bilen.

Ute regnade det. Människor stod tätt och pratade. Alla väntade. Det fanns ingen brandrök, lukt eller annat som tydde på eld ... men å andra sidan, vad visste vi?



Jag ringde hem och meddelade att det var ovisst när mitt ärende kunde vara klart. Klickade igång min ljudbok och väntade. Kanske 10 minuter eller 20, kollade aldrig klockan. Såg efter ett tag hur folksamlingen utanför entrén rörde sig in i byggnaden igen. Klev ur bilen och när jag gick in i butiken hörde jag ett tydligt meddelande att faran var över och att det åter var tryggt att vistas i huset.

Hittade min korg, fyllde den med de sista varorna och gick till självskanningskassan för att betala. Allt hade varit en övning och samtliga inblandade hade skött sig bra (även undertecknad).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar