Är mitt uppe i ett projekt och det kan gå hur som helst, typ flipp eller flopp?!
Hemma hos oss är rabarberchampagne på gång. Har aldrig testat tidigare och det gör det hela extra spännande. Svar JA, jag följer ett recept (detta är sällan någon självklarhet men denna gång ett måste).
Hittills har rabarber legat i en stor kastrull tillsammans med citronskivor, äppelcidervinäger och socker, allt för att gotta till sig. En gång om dagen ska det röras i kastrullen, vilken ska stå varmt och soligt med lock på.
Steg två (även det avklarat) är att sila och hälla upp på flaska, okorkat. Under ett antal dygn ska flaskorna stå varmt och soligt.
Steg tre: korka och ställ svalt i en vecka. Lagom till vår examensmottagning för Lejonkungen kommer härligheten(?) att vara färdig!
Har testat och smakat lite, mjuk, rund och len är drycken med en fräsch doft men ännu utan bubblor. Slutresultat meddelas om lite mer än en vecka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar