Då jag glömt bort vår surdeg och den sakta men säkert lämnat oss för att tyna bort och dö så var det skonsammaste att se till att den (surdegen) fick en värdig begravning i vår kompost.
Även om undertecknad är mindre bra på att planera brödbak och verkligen se till att dessa blir av så infann sig saknaden av en egen surdeg att pyssla om.
Visste att det finns ett grundrecept i en vacker presentbok, en som handlar om Italien, så förra helgen letades instruktionerna fram till jästvatten. Ingredienserna fanns i skafferiet, det var bara att sätta fart. Ett par dygn krävdes för att processen skulle komma igång och så igår kunde jag fortsätta med surdegsgrunden.
Nu uppstod dock ett problem, den blev för stabbig ...
Visst, jag hade tänkt följa recepten ordagrant men en surdegsbas brukar vara blötare och kladdigare. Struntade i receptet och sköt från höften. Blandade på känn för att få den där konsistensen jag är van vid. Kanske var detta smart eller så blir mitt sista projekt en total katastrof???
Tänka utanför boxen är undertecknad bra på - hålla mig i det raka ledet blir svårare när förutsättningarna förändras och jag tror mig veta bättre än "vad det nu är" som förespråkar förhållningsreglerna.
Så vi får se ...
Troligt är att jag sumpade chansen att lyckas (eller så får jag till en variant av surdeg som faktiskt levererar) Vi får se ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar