fredag 15 september 2023

Vem smyger i natten?Nå, hur har det gått i vår trädgård? Vad visar egentligen den dolda och gömda kameran? Alla timmar vi sover - vad händer då och vem smyger runt knuten när vi är inne men har noll koll?

Att bo i ett villaområde är inte som att bo mitt inne i city men inte heller som att bo ute på landet ... trodde vi. Efter att ha monterat upp kameran så undrar både jag och mannen om det egentligen är någon skillnad på vår tomt idag och den tomt vi hade på landet?

Att vi har ett rådjur som kommer och går är ingen nyhet, inte heller alla katter som besöker trädgården, de visar sig även under dagtid.

Grävlingen eller grävlingarna har vi aldrig sett annat än spår, att få se dem röra sig kring huset är rätt häftigt men frågan kvarstår: är det klokt? Å ena sidan så välkomnar vi det vilda så länge vi kan leva vid sidan av varandra utan att någon eller något far illa - å andra sidan så kanske det är mindre bra.Vi väljer att försvåra för grävlingarna att boa in sig under vår altan och hittills verkar de ha accepterat vårt nej. Efter att de undersökt armeringsjärnen och sniffat runt så verkar de förstå. Ingen har försökt gräva vare sig runt eller under och det tackar vi för men ännu ropar vi inte hurra.

Mannen funderade härom kvällen, undrade om det finns rävar i vår närhet? Ingen av oss har sett någon men åsen och skogen finns inom räckhåll så varför inte? I natt fick vi svar, det finns. En räv ses smyga över tomten då kameran fångade den på bild! Wow!

I nattens mörker händer det grejer, inte undra på att katterna sitter alternativt rör sig mellan våra fönster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar