måndag 16 juli 2018

Det är inte farligt att svimma säger de, bara obehagligt


Det är jobbigt att se de man älskar lida.

Värmen kan slå ut vem som helst, det lärde jag mig ifjol efter vår hemska hemfärd från Maldiverna. Då när vi satt fast, instängda i det plan som skulle ta oss hem, på plattan i över fyra timmar. För lite syre, luft som stod helt stilla, hetta och felaktiga beslut av flygkaptenen gjorde att hälften av alla passagerare blev illamående, fick yrsel och i några fall svimmade.

Nu är det varmt igen, över 30 grader och solgass. Den vind som blåst hela året har mojnat och kvar är stillastående tryckande luft.

Då kan det vara läge att dra sig undan, ner i en källare och vila. Dricka massor av vätskeersättning och sätta på en fläkt.


Problemet är att du kan göra alla rätt och ändå må dåligt, bli så svag att du svimmar och behöver uppsöka akuten. Få dropp. Pigga på dig. Alla värden är bra men du har synbara tecken på att vara på väg att bli uttorkad. Blir hemskickad och tre timmar senare svimmar du igen ... trots kallt bad, salt buljong och vila?

Vad är felet? Alla instruktioner följs.

Ringer 112. Pratar med ambulansen som kommer. Nya prover, alla bra. Allmäntillstånd taskigt. Ambulansförarna konsulterar sjukhuset. Som läkaren sa tidigare så säger de att det bara handlar om att ha tålamod. Dricka mer, få i sig salter och socker, äta, undvika solen och vila. Det är inte farligt att svimma säger de ... bara obehagligt. Så åker de igen och vi hoppas att det vänder.

En inställd yogaklass och semesterdagar som stannar upp totalt, det här var inte vad vi planerat. Ibland vill livet annorlunda, prövar oss och så är det nu.

Tålamod och tillförsikt och positivt tänkande, vi testar! Var rädd om dig i värmen!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar