söndag 15 juli 2018

Det gör ont i hjärtat att stänga dörren...


Vi har en grannkatt som verkar vilja flytta in till oss ... igen.

Tror att Ramses familj är borta. Helt plötsligt står inte Tiger utan hans bästavärsta kompis i köket och stryker sig mot våra ben. Mannen undrar förvånat över tystnaden? Tigers jamningar är sällan lågmälda. När mannen tittar ned så är det "fel" katt.

Samma sak hände mig, helt plötsligt så jamas det, någon är hungrig men det är INTE Tiger. Uppfört källartrappan trippar R, denna vackra, sociala och trevliga varelse. Han låter sig lyftas upp, gosas med och bäras ut. Sätter sig sedan att vänta utanför altandörren och blinkar med sina stora ögon.


Det gör ont i hjärtat att stänga dörren för honom utan att ge en hungrig Ramses något att äta men emellanåt behöver huvudet få bestämma. Grannkatten bor inte hos oss, han har ett eget hem med egna människor och just därför ska vi INTE mata honom.

Så länge R och T hittar ett schysst sätt att förhålla sig till varandra så är R välkommenen över till oss. Jag kan hänga med honom ute på altanen, ge katten full uppmärksamhet och om jag inte har tid så gör mannen eller någon av kidsen det.

Gränsen går när Ramses knallar in, sist klev han in genom tvättstugefönstret (och en stund efter honom upprepade Tiger samma entré ... i sanningens namn så var alla andra vägar stängda).

En in en ut ... just nu är det svårt att veta om det är rätt eller fel katt som tassar omkring vårt hus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar