måndag 4 juli 2016

Hostal Catalina Vera


Åh vad skönt jag har sovit!!! Trots att jag inte använt någon av de fyra kuddar vilka legat bredvid mig i sängen, min nacke vill ha det så.

På pensionatet serveras det frukost mellan halv nio och halv tio varje dag. Paolo som äger (?) och håller i de flesta trådar serverade själv. Gled mellan borden och pratade med alla. En oerhört trevlig man i sina bästa år som har det där lilla extra när det gäller bemötande.

Direkt han såg mig i morse så frågade han: "Maria?" När jag log och svarade ja så undrade han om gårdagens försening och hur det gått för mig? Vi har en mejlkonversation i bakfickan så det var riktigt nice att få träffa denne man öga mot öga.

Under dagens lopp, de stunder jag suttit utanför receptionen för att skriva blogg eller messa med familjen så har han serverat iskallt vatten. "Viktigt att dricka mycket i värmen", säger Paolo och ler.

Motvilligt har jag yogat på mitt hårda stengolv, det fick bli ett eget flöde. När jag skulle stå på huvudet så vek jag yogahandduken till en kudde. Egentligen vill min kropp enbart vila, vara i stunden så jag är glad att jag faktiskt praktiserat lite.

Jag vandrade ut på den pittoreska piren med mosaikinslag. Tankarna gick till Parc Guell i Barcelona. Placerade handduken på de blågula mosaikinslagen och tillbringade halva dagen där. Här i Port d'Andrax finns ingen riktig badstrand, endast en liten, liten sandstrand och den testade jag senare på eftermiddagen.


Idag har jag bara varit. Jag har ätit enkelt men gott både till lunch och middag. Läst, skrivit och suttit på min balkong som både berikar med sol och skugga.

I pensionatets trädgård växer bland annat citronträd. En lummig grönska trots det torra klimatet. Spansk design och kultur syns överallt.

Så har vi katterna som hör till huset, två svarta och en svartvit. En av de svarta hälsade på mig igår, han är Mallorcas svar på Pelle Svanslös.


Plan för dag 1 har som ni förstått varit "att bra vara". Like it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar