måndag 25 juli 2016

Sommartrend

Vad har du gjort i sommar? Jagat Pokémon?

Inte jag och helt ärligt så har jag tänkt så här (utan att vare sig uttala eller skrika). Full av fördomar har jag skakat på huvudet och tänkt att de som håller på är lite "knäppa" ... det finns ju så mycket annat att ägna sin tid åt.


Men alla spelar! Eller kanske inte alla men väldigt, väldigt många. Vänner som vi gillar, kloka sunda personer som påtalar att spelet är riktigt roligt samt åtminstone en av våra söner. När de berättar så ändrar jag lite på min uppfattning men inte så mycket att jag kommer att kasta mig in i jakten på Pokémons.

Däremot fascineras jag av spelidén, själva konceptet, dessutom gillar jag att de som spelar rör sig, här snackar vi inte nördar nere i mörk källare utan mer socialiserande livsstil. Var jag än går eller befinner mig så sitter, står eller går människor med sina mobiler, ofta i par men emellanåt även ensamma.

Utanför vårt hus finns en boulebana, där hänger det ständigt folk. De väntar, kanske på att ägg ska kläckas och nya Pokémon födas? Familjens lillebror har upptäckt att hans mobil kan nå området om han lägger sig på brorsans säng!


Ha det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar