lördag 16 juli 2016

Ystad till fots

Avslutade gårdagen med restaurangbesök i Ingelstorp på deras värdshus/restaurang. Ett tips från vår trevliga värdinna. Sååå gott!

Idag har vi vandrat genom Ystads gränder. Pittoreskt, mysigt och blåsigt. De vackra korsvirkeshusen med klätterrosor, lavendel och stockrosor ger mig känslan att ha vandrat rakt in i en sagoberättelse.

Besökte en matmarknad som verkligen fick smaklökarna att drägla, åtgärdade suget genom avsmakning. När vi tänkte handla insåg vi att jag endast hade 14 kronor och att ingen tog emot annat än kontant betalning. Kön till närmaste bankomat ringlade sig lång och vi gick tomhänta därifrån. Så kan det bli ...

Efter timmar i Ystad (som jag upprepade gånger döpt om till Visby??? Var på mannen stirrat på mig och skakat på huvudet) och en god sushilunch så styrde vi bilen mot Mäkarhusen. Lustigt namn på ett strandområde i Skåne! Denna kilometerlånga beach är bredare än den i Sandhammaren
och sanddynerna är lägre. Vi gick även idag en långpromenad först mot vinden och sen med den i ryggen. Barfota i sanden ger härlig massage för fötterna.

Ikväll har vi bokat bord på Kafferosteriet, ett tips från en vän. Vi ska pröva deras stenugnsbakade pizzor.

Innan dess softar jag bland vinrankor och tomater i gårdens växthus med en bok. I morgon bär det av hemåt igen.

Chao


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar