onsdag 6 juli 2016

Port d'Antraxt


Dagens blogg får tillägnas några iakttagelser jag gjort under mina dagar på Mallorca

  1. Toppless??! Trodde det var inne på 80-talet. Blir fortfarande förvånad varje gång jag möts att bara bröst på en offentlig badstrand. Vet att jag själv solade så när jag var i mina söners åldrar men kan ärligt säga att jag inte har minsta dragning åt det blottande hållet. Bryr mig egentligen inte om de som solar på detta sätt ... blir mest förvånad.
  2. Vid fem på eftermiddagen så kommer fiskebåtarna tillbaka med sin fångst, att sälja på fiskmarknaden/saluhallen i hamnen. Ett gäng av måsar flyger bakom och skränar om båtarnas återkomst.
  3. I vattnet utanför Port d'Andraxt ligger en stor båt med betoning på stooor. Den har till och med en egen helikopterplatta! Människor runt ikring har googlat på "fartyget" och berättar att den tillhör en rysk miljardär som köpt sin båt för 1% av sin förmögenhet, båten måste vara god för åtminstone en miljard.
Som avslutning kan jag informera att emellanåt avslutas kvällar med krasch. Jag fick med mina vänner att se matchen, semifinalen mellan Wales och Portugal på en bar igår. När den svenske domaren blåst av och Wales förlorat så reste jag mig för att vandra hemåt i natten. Jag hade en tygväska på axeln med badkläder. När jag svängde runt hörde jag hur glas splittrades mot sten. Utan att jag förstod hade min väska sopat ned ett vinglas från bordet. Så för att göra rätt för mig så satte jag mig på huk och plockade splitter med fingrarna, måste ju städa efter mig!


Hej svejs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar