tisdag 22 januari 2019

Borde agerat för ett par månader sedan ...


När vi köpte huset så ingick en present till mig, förutom ett gästhus, en välplanerad och vacker trädgården så toppades allt med en pool. Denna vattenfyllda bassäng var min räddning under förra sommarens varma veckor när mannens kropp kollapsade.

Redan på tidigt statue så meddelade min bättre hälft att ansvaret för poolen borde ligga på undertecknad eftersom jag ändå hängde där typ dygnet runt. Rimligt. Men eftersom jag då tyckte att jag hade häcken full med annat ansvar skyndade jag mig att delegera till sönerna, främst Lejonkungen som motvilligt men snällt lovade att dela sysslorna med mig. I ärlighetens namn ska erkännas att trots att mannen avsagt sig ansvaret så hjälpte både han och Astronauten till när det väl behövdes. Så kom hösten och kylan. Livet.nu hade drabbat oss och prio ett var att "överleva". Jobba, sköta alla nödvändiga "måsten" och sen vila. Poolen prioriterades bort, inte för att jag ville men för att orken sinade.

Mannen kollade temperaturen i vattnet och oroade sig för vad som skulle kunna hända när temperaturen sjönk? Själv kände jag mig "dålig" som inte orkade fokusera på poolens vinterstatus. Skickade ett mejl till de förra ägarna och bad om hjälp men glömde sen bort att följa upp då julen närmade sig med stormsteg.


Som jag bäddar får jag ligga ...

Så smällde kylan till och jag lovade mannen att messa de förra ägarna. Kanske hade mejlet kommit bort? De är schyssta och lätta att ha att göra med och har dessutom erbjudit sig att visa oss hur vinterstängning går till. Så härom kvällen skickade jag iväg poolens status och fick direkt svar. Vi beslöt att höras dagen efter.

Jag berättade som det var och fick goda råd. Hur värmare och pump egentligen mår efter den uteblivna omvårdnanden är för tidigt att säga? Tuff kärlek ... Kanske har vi tur? Kanske blir det dyrt? Jag är beredd på allt, för som vi bäddar får vi ligga.

Nu ska slangar kopplas bort, pump bäras in och ställas i badkaret och bottenpluggar öppnas. I vår märker vi vad vår ansvarslöshet innebär. Är poolen en överlevare eller inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar