torsdag 31 januari 2019

Någons skräp kan vara en annans persons lycka


Sedan vi flyttade in i vårt hus så har ett pyttelitet område av trädgården, ett dolt hörn, fungerat som uppställningsplats och förvar av ett gäng skidor samt en snowboard. Tanken var att skänka bort allt, så fort vi fick tid. Bara det att det var mycket annat som också stod på todolistan. Skidorna var inte i vägen och sjönk snabbt på prioriteringslistan. Så kom sommaren och semestern, plötsligt hade Fritidsbanken stängt och skulle inte öppna förrän det blev höst igen.
Då hamnade skidorna i mitt blickfång (typ) varje dag, cyklarna parkerades framför och från poolen var det lätt att se att det inte var vattenskidor.

Sen kom hösten och livet.nu härjade som värst. Då orkade varken jag eller mannen bry oss


Igår började vi med att lyfta in utrustningen i huset. Mannen stod i badrummet med öppet fönster och jag langade in. Badkaret fylldes. Snö och is tinade och några timmar senare packades bilen full med stavar, skidor, snowboard, skridskor och massor av pjäxor ("skorna" hade bott i förrådet i en kartong).

Äntligen fick vi tummen ur och kunde leverera vinterutrustning till Fritidsbanken. Så skönt! Nu finns det ännu fler vintersport grejer att låna för de som inte har råd att köpa egna. Känns bra i magen. Att få ge bort och förhoppningsvis glädja någon annan.

Alltså WinWin för alla parter, mer plats hos oss och fler vinterprylar där de gör nytta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar