tisdag 19 november 2019

Faktura på gåva?


Tänk dig att du får en present när du förnyar en prenumeration, detta som idag är väldigt vanligt. Locka kunden att köpa mer.

Själv gick jag på ett sådant erbjudande från en stor nätcommunity för yoga. Under fem år har jag betalat en årsavgift för att få ta del av kurser, föreläsningar samt ett stort videobibliotek där jag kunnat yoga "gratis" online.

De första åren var jag väldigt aktiv, de senare har jag främst köpt någon kurs som verkat intressant eller "bra att ha" i min profession. Jag har alltså delvis pluggat.


I år när det började närma sig tiden att eventuellt förnya och betala min årsavgift så fick jag ett mejl, där lockades det med två korkblock, ett band och en yogamatta. Ingenting jag egentligen behöver men "bra att ha" prylar för mig som yogalärare (att ta med till kund eller ge bort inom familjen). Så jag tackade ja, Fick en kod att använda. Allt såg helt ok ut vid köpet. Jag fick min leverans och var både nöjd och glad.

Så kom en faktura från Klarna på 1056 kr???

Vad kunde det vara? Jag hade inte köpt något. Tog kontakt med Klarna och vi listade tillsammans ut att detta var fakturan för de gåvor jag fått. Hmn ...


Blev ombedd att kontakta företaget under tiden som Klarna lovade pausa fakturan. Mejlade. Hörde ingenting. Mejlade igen. Insåg att jag kanske borde mejlat supporten så då gjorde jag det. Dagarna gick. Fick sen ett svar att de skickat vidare mitt ärende till nätbutiken. Nytt mejl från butiken som skrev att det var väntetid ...

Igår provade jag ringa men kom till en telefonsvarare. Jag pratade in mitt meddelande och senare mitt under min lunch så ringde telefonen. Om jag lovade skicka den kod jag fått via mejl så skulle företaget makulera fakturan. Tack.


Hemma letade jag fram mejltråden och upptäckte att jag under samma minut fått två mejl med bekräftelse på köp och kod som skulle nollställa produkterna så de blev gåvor. Visste att jag använt den första koden. Kan det varit så att jag borde använt kod nummer två? Snurrigt!

I vilket fall som helst skickade jag med båda koderna och skrev vilken jag använt. Nu hoppas jag att fakturan rivs och att jag fått prylarna som de lovade från början.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar