måndag 4 november 2019

Novemberfunderingar


Affärsplan ... nödvändigt, svårt och tidskrävande ... för mig.
Min uppgift just nu är att se möjligheter och vara kreativ så jag kan fortsätta göra det jag brinner för.

Det är en sak att slänga ihop en text, ett mål och en önskan om hur mycket pengar jag förväntas tjäna, det är sen en annan grej att räkna baklänges och inse hur svårt det är att få företaget att gå runt. Yogalärare tjänar småpengar i jämförelse med andra yrkesgrupper men har samma utgifter.

Att gå till en frisör, en massör, en specialist (av något slag) eller någon som arbetar med skönhet är annorlunda, då är vi beredda att betala. Retreats och träningsresor likaså. Precis som inredning och kläder får kosta men inte yoga!?


För mig går inte ekvationen ihop. Jag gör ett lika bra arbete som yogalärare som jag gjorde i skolan men mina roller värderas olika. Typ att jag (nu) mer eller mindre förväntas arbeta ideellt.

Att hjälpa andra till ett mer hållbart liv (genom att ge dem verktyg att minska stress, lyssna inåt och hitta en balans i tillvaron) ligger i tiden, det är fullständigt nödvändigt som motvikt till hur vårt samhälle är uppbyggt. Ska vi orka och må bra så behöver vi lära oss pausa och ta hand om oss själva.

Så jag kliar mig i huvudet och fortsätter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar