tisdag 6 december 2022

Rymdskepp eller infektionsklinik?


För exakt sju år sedan bodde vi inne i city, i en vindsvåning. En försenad badrumsrenovering ledde till en kaosartad december, då snackade vi noll julkänsla. Kommer att bjuda på ett inlägg ifrån detta år, 2015




Hemma skulle vi kunna leka att vi befinner oss på ett rymdskepp som är ute på viktigt uppdrag. En rymdfarkost med luftslussar. Eller så kan vi låtsas att vi arbetar på någon infektionsklinik i ett område där elakartade virus härjar.




Vi rör oss in och ut genom våra plastavspärrningar, de med dragkedjsdörrar. Vår mysiga och hemtrevliga lägenhet har förvandlats till något annat, spännande kanske men knappast magiskt. Lusten att julpynta försvann med plasten och den vita långa pappersmattan.




För att hålla humöret uppe så leker vi med tanken att vi förflyttats någon annanstans. Familjen röstar på rymdskepp, de tycker att infektionsklinik låter deprimerande. Så nu är frågan om vi ska införa enhetlig klädsel? Smälta in och ihop med vårt nya space:ade hem.




På Månbas Alpha hade de enhetlig klädsel, precis som i Star Trek och Alien filmerna. I Star Wars är det mer fritt spelrum för egen personlig stil om du inte är typ en stormtrooper. Som du märker har vi lite att prata igenom.



Pax för att vara Yoda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar