tisdag 20 december 2022

Spårlöst försvunnen ...


Före jul kan allt hända, en sak jag lyckats med denna vecka var och är mindre bra ...

Under julklappsinköp så försvann mina nycklar, de låg i kappfickan (trodde jag) men när ytterdörren skulle låsas upp så var de spårlöst försvunna??? Borta, utan skrammel eller klirr. Måste ha hängt med handskar alternativt mössa upp ur fickan och landat på marken. Kanske på en parkering eller inne i en butik? (Tror dock inte på det senare då ljudet vid landning borde hörts).

Surt. 

Tur i oturen, det finns inget namn, ingen adress eller något som ger minsta lilla ledtråd till vem ägaren är vilket innebär att eventuella tjuvar får svårt att spåra. Vi äger dessutom extranycklar så även jag kan fortsatt låsa/öppna.



Minns en gång för flera år sedan då jag julhandlade inne i city. Många kassar trängdes i händernas grepp. Inne på Teknikmagasinet hittade jag ett Star Wars schack vilket det stod Astronauten på. För att kunna betala ställde jag ner kassarna vid mina fötter och plockade senare upp dessa när en ny påse överlämnats till mig. Promenerade hem. Nöjd och glad. Alla julklappar var fixade!

Hemma saknades en påse? Ringde butiken. Hade jag glömt den där? Nej. På med alla kläder för att besöka de platser jag varit på efter inköpet av den försvunna gåvan. Ingenstans fanns vare sig påse eller paket ...



Tillfället gör tjuven, troligtvis hade någon norpat min påse på Teknikmagasinet under tiden jag betalade för det var det enda ställe där jag ställt ifrån mig påsarna.

Precis som sedeln som försvann vid graninköpet (annat år, annan blogg) så fanns det enbart en sak att göra: hoppas att den som "fick" presenten blev glad. Att "en fattigare" än jag njöt av att lukta gott. 

Mannen köpte en ny, likadan, så vår mottagare (ovetandes om historien bakom) kunde öppna sin julklapp (den vi köpt två gånger) på julafton. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar