onsdag 8 mars 2017

Vitt puder i håret


Jag ser det snöar, jag ser det snöar ... precis som i barnvisan vi sjöng när jag var liten. Plötsligt blev det vinter igen.

Under gårdagen föll snön tungt och även dagen innan. Från barmark till vinter, typ aprilväder i mars. Ja ja, hellre nu än i april.


Fortsätter min yoga utmaning, #lyssnapådinkropp Igår var det kamelen (ovan) och idag är det dags att prova att andas så vi snabbt blir pigga. Hänger du med?

Länk till gårdagen, dag 4, hittar du här:
http://josefinesyoga.metromode.se/2017/03/08/lar-dig-lyssna-pa-din-kropp-dag-4-vakna-med-kamelen/

Dagens länk, dag 5:  Andningsteknik för att vakna "Kapalabhati"
http://josefinesyoga.metromode.se/2017/03/09/lar-dig-lyssna-pa-din-kropp-dag-5-vakna-med-kapalabhati/

Eller läs här under om du inte orkar klicka på länken :)

Time for Kapalabhati, är en andningsteknik som kvickt får dig att bli pigg. Jag har i flera år haft den som en liten ritual för att vakna till innan jag ska undervisa.
Den består av korta, snabba och aktiva utandningar, vilket ökar intaget av syre och eliminerar koldioxid. Tekniken får helt enkelt energin i kroppen att flöda fritt och vid regelbundet utövande sägs den få ansiktet att skina av hälsa. Kapala betyder nämligen skalle och Bhati betyder skinande. Yeah!
Gör så här
  1. Sätt dig bekvämt med ryggen rak.
  2. Andas några långa, djupa andetag innan du börjar.
  3. Lägg ena handen på nedre delen av magen. Dra sedan kraftfullt in den delen av magen samtidigt som du snabbt pressar ut andetaget genom näsan. Slappna därefter av i magen och låt inandningen komma automatiskt. Nedre delen av magen fungerar alltså som en pump som trycker ut luften genom näsan.
  4. Börja med 20–50 snabba pumpningar där en pumpning tar cirka 1–2 sekunder. Ta ett djupt andetag och håll andan i några sekunder. Detta är en runda.
  5. Gör 3–5 rundor.
  6. Slappna av i ansiktet och näsan under hela övningen. Om du blir snurrig, ta en paus – då har du kört för hårt.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar