torsdag 12 mars 2020

En annorlunda och underlig tillvaro


Astronauten är i Polen och åker snowboard. I skrivande stund meddelar Tjeckien och Slovakien att de stänger sina gränser vilket innebär att grabbarna inte kan åka över gränsen för att åka skidor. Nu vet de inte vad de ska göra eller hur de ska tänka?

Ha is i magen och flyga hem på lördag som planerat eller försöka boka om biljetterna och lämna Polen så snart som möjligt? Det enda de kan göra är att resonera och komma fram till ett gemensamt besök. Oro och rädsla hjälper ingen men sunt förnuft gör det.


Sonen berättade hur de stoppades vid polska gränsen igår för att Corona testas. Tempen togs i pannan på samtliga (i bilen) och när de konstaterats vara feberfria fick de svara på några frågor. Skulle någon haft förhöjd temp så hade de hämnat i ett tält bredvid för att göra mer ingående tester. När de trevliga och vänliga poliserna ansåg att de turistande svenskarna inte bar på Corona smitta fick de köra vidare till sitt boende.

Vi hoppas att grabbarna kommer hem som de ska. Mannen har lovat bevaka nyhetsflödet och meddela eventuella förändringar.


Så har vi Lejonkungen som (pluggar i London ... ) ringde hem till mannen och meddelade att Universitetet kommer att stänga p g a Corona och att de får avsluta terminen digitalt, både vad gäller föreläsningar, tentor och uppgifter. Vad som händer för hans del och om han kommer hem i förtid, lär visa sig inom den närmaste veckan. (De har endast sex veckor kvar av denna termin)

Det blir som det blir ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar