måndag 2 mars 2020

Nystart, omstart eller "play knappen" nedtryckt igen?


Mina måndagar består ofta av hela veckans planering, bokföring och administrativt arbete. Sedan ett par veckor tillbaka arbetar jag hemifrån, vilket har både för och nackdelar. Faktiskt är det inte så att jag tappar fokus, snarare kan baksidan vara att jag arbetar för mycket ... från morgon till kväll.

Loggar in i sängen. Flyttar mig senare till köksbordet (efter det att mannen åkt iväg och vi ätit frukost). Här kan jag sprida ut alla mina papper, böcker, kalender och laptop och grotta ner mig i mina uppgifter.


Det som tar mycket av min tid är planeringen inför veckans PT-kund. Material ska sammanställas och skrivas ihop, allt för att hen ska få så mycket matnyttigt med sig hem som möjligt när vi skiljs åt.

Igår var det en vanlig måndag och lagom till lunch såg jag i kors. Mitt huvud var mättat och kroppen längtade efter att få röra på sig. Så efter att jag fyllt på mina depåer välkomnade mattan mig. Tid för egen yogapraktik med möjlighet att rensa huvud och landa i mig själv.

Att kunna varva rörelse med stillasittande arbete är perfekt, min kropp älskar variationen. Ofta tar jag en promenad på eftermiddagen som paus (om jag har tid) men inte igår, det var för mycket som strulade och allt tog längre tid än jag planerat.


Måndagar innebär även en tidig middag innan det är dags att åka iväg för att hålla veckans första vinyasa yogaklass och få dagens dos av social samvaro.

När jag senare kommer hem är jag glad men ganska seg så att nattsudda är inte att tänka på, har tidig morgonklass varje tisdag ... alltså idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar