fredag 27 mars 2020

Gratis är inte alltid smart


Vi kliver nu in i en tid då streamade och/eller "live sända" klasser kommer att bli ett vanligt alternativ till de traditionella yogaklasserna i studio eller på gym. Ett erbjudande till alla som inte kan/får/vill vara på plats på grund av risken för coronavirus.

Jag har testat att livefilma så min tidiga morgonklass kan sändas digitalt och alla som har betalt medlemsskap på studion kan yoga hemma, samma tid eller när de vill inom 24 timmar. Ett helt nytt sätt att arbeta.

Jag hoppas att det fortsätter att komma några morgonpigga yogisar som gör mig sällskap. Energin i salen och den gemensamma "tillsammans känslan" ger kraft och positiva vibbar hos var och en av oss. De som fortfarande kommer uttrycker stor tacksamhet över att få bli ledda och instruerade IRL samt att studion är ett ställe att få landa både fysiskt och mentalt på. En fredad zon. Ett ställe där tanken får vila, där oro och rädsla motas bort  för en stund eller ännu bättre noteras och  försöker accepteras.


Jag tror inte att de nätbaserade klasserna kommer att konkurrera bort de traditionella. Mötet med din lärare och de andra i salen är något som få vill släppa. Den gemensamma energin som skapas är ofta magisk och bygger de som är på plats inifrån och ut.

Men just nu är det tid för de digitala alternativen. Vad få tänker på är att gratisklasser inte sätter mat på bordet åt någon. Jag har själv valt att erbjuda gratis klasser på Youtube för de som inte kan ta sig sig till studios. I dagsläget vet jag inte vad som är rätt eller fel? Du ber knappast en hantverkare arbeta gratis för dig eller säger till din tandläkare, kiropraktor, revisor eller frisör att du tycker att de ska tillfredsställa dina behov.

Så vad jag vet med hjärtat är att gratis just nu inte är smart, varken för mig, mitt community eller mina kollegor. Vi gör gott för många och är lika mycket värda som någon annan yrkesgrupp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar