fredag 22 mars 2024

En blick kan säga mer än tusen ordVet inte om mannen tänkte fullt ut när han presenterade naturfilmer för Stanley och Audrey? Den förstnämnda är helt "såld".

Stanley hör så fort mannen sätter sig ner med sin läsplatta, spelar ingen roll om katten sover. Det dröjer några sekunder sen sitter han nedanför mannen och tittar. Ber med blicken att få se film. Jamar inte men önskningen är tydlig och ofta får S som han önskar. Mannen plockar upp något från YouTube med möss, ekorrar eller fåglar och Stanley lägger sig tillrätta.

Audrey kommer tassande och ställer sig precis framför (hennes pappa var inte glasmästare) och då händer det att Stanley markerar genom att också glida fram.Kanske börjar vår stora hankatt visa tecken på "beroende"?

Fascinerande hur intressant det är rörliga bilder. Igår kväll tänkte han kolla deckare med mig men när inga möss syntes så ledsnade S och försvann. 

I morse skyndade sig Audrey att närma sig min iPad då jag gick på toaletten. Hon lyckades klicka igång en video men även den var smådjursfri så hon ledsnade.Mannen mindes min förra iPad. Just nu försöker vi skaka liv i den, vilket är svårt då den inte riktigt vill ladda. Tänker att katterna kan få denna. En egen så de slipper be om mannens. 

Hittills har de begränsad skärmtid och det kommer att kvarstå. Att aktivera katternas hjärnor är bra men det måste finnas gränser - skärmberoende är inget vi strävar efter 😜Inga kommentarer:

Skicka en kommentar