torsdag 28 mars 2024

Vad är det för en dag???



Emellanåt så får du inte välja, exempelvis vilken dag din födelsedag inträffar på. I år infaller min på årets långfredag ... den dagen som var den "tråkigaste" under uppväxten.

Då var det söndagarnas söndag och om vi tillbringade påsken hos farmor och farfar vilket vi alltid gjorde så skulle vi respektera innebörden samt traditionen av det kristna budskapet, att Jesus dog på korset. Inget bus eller stoj. Det var okey att läsa och rita samt spela lugnare spel. För att trötta ut oss åktes det skidor (hela dagen) och på fjället fick vi vara oss själva. Allt var stängt och på teve visades mest högmässor samt kanske en film och Jesus liv (ja, jag föddes på stenåldern). Nåja, det gick ingen nöd på oss för resten av påsken var munter och full av godis. Nu för tiden ser allt annorlunda ut, alla firar som de vill och få tvingas hålla sig lugna och tysta (om de inte vill), i alla fall inte hemma hos oss.



Idag är det min födelsedag! 

Vi får se vad mannen och Lejonkungen hittar på? Den sistnämnde sa att jag inte får baka min egen tårta. Han vill ha ett recept och fixa, så jag behöver leverera ett sådant nu på morgonen. Kanske sonen ska få vispa ihop den påsktårta som undertecknad planerat? Eller inte?!

Lejonkungen hävdar också att jag inte får laga middag, här erbjuder han dock inte sina tjänster utan tycker istället att mannen borde köpa hämtmat. Vi får se hur det blir med den idén ... finns just nu gott om påskmat.


Önskar dig en härlig långfredag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar