onsdag 6 mars 2024

När katten tar skärmdumpar



Efter att mannen introducerat "söndagsfilmen" för våra katter så har de fått se en snutt var och varannan dag. Vi kan kalla detta skärmtid för katter, ett sätt att aktivera dem.

Helt ärligt är det fascinerande att titta på Stanley och Audrey när de följer småfåglar, möss och ekorrars rörelser. Sinnena är på helspänn och deras instinkter fullt påkopplade. De smyger närmare, lägger eller sätter sig tillrätta och observerar. Emellanåt kollar  någon av dem bakom alternativt runt läsplattan.

Igår berättade mannen för mig att Stanley lyckats ta två skärmdumpar. Hur han gjort det kan vi enbart gissa, då detta sker i två steg, beviset är dock två sparade bilder.



Efter middagen sökte S upp mannen och bad om att få se film. De har ett hemligt språk och svaret blev ja. Vi satte oss i samma rum och kunde studera katterna när deras film startade. Först satte sig A mitt framför skärmen så att S inte såg men flyttade sig senare när mannen bett henne. Då smög sig S närmare och försökte plocka fågeln.

Stanley slog på bilden med tassen och lyckades på detta sätt förminska filmen och sen klicka sig vidare. Katterna fattade ingenting. Mannen plockade fram filmen igen och samma visa upprepade sig. Tredje gången när S försökte fånga fågeln så slog han igen läsplattan och vi började gapskratta, hela situationen kändes som en parodi som om S valde att avsluta (vilket han självklart inte gjorde eftersom katten tydligt undrade vad som hände när fågelkvittret hördes inifrån den då stängda läsplattan).






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar