tisdag 13 oktober 2015

I redigeringsträsket

En dag av skrivande med paus för hattdesign, så ser min dag ut.


När det gäller skrivandet så har jag ett novellbidrag som ska redigeras. Det är nu det svåra jobbet startar. Jag kan sitta med en mening eller ett stycke i en timme, skriva om och skriva om ...

Förutom novellen har jag en kortroman vilande, denna är korrekturläst. Den konstruktiva kritiken är bra och jag känner mig tacksam. Så nu är det bara att bita ihop. Kavla upp ärmarna, skriv om , ändra och gestalta mer!


Redigeringsarbete är inte lika roligt som att skriva fritt. Flödet stoppas hela tiden och jag måste gå tillbaka, läsa högt och fundera om texten fungerar.

Hur vet man när en text är klar? Det går att finjustera i en evighet.

När jag fastnar brukar jag be någon kär och kunnig vän att läsa texten. I början var detta läskigt men nu ser jag det enbart som hjälp. Det gäller bara att hitta de personer som kan stötta och pusha just mig på rätt sätt.

idag är jag i redigeringsträsket, blöt upp till knäna och med sikte att ta mig över till andra sidan. Målet är att komma över på fast mark, helst redan innan kvällen. (Mer realistiskt är att satsa på att vara framme till helgen.)

Novellen har prio 1 men där har jag fastnat och kommer inte riktigt loss. Jag lämnar den för ett par timmar och arbetar istället med kortromanen, den längre novellen.

Jag har suport av Ravelli som övervakar mitt skrivande. Hon är inte helt nöjd, tycker att jag ska arbeta i prioritetsordning. Ja, ja ... Kanske får hon som hon vill?


Ha en bra dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar