måndag 26 december 2016

Ändrade planer


Jag tog ledigt, inte bara från arbetet utan även från bloggen. En julhelg utan stress och måsten men full av värme, kärlek och gemenskap. Nice!

Bilresan upp den 23e gick som den gick. Trafiken flöt smidigt och fem i två på eftermiddagen skickade jag ett mess till syrran som undrade hur långt vi hunnit.

Vi åker genom Ö-vik nu
13:55

Två och en halv timme senare när vi borde anlänt och parkerat bilen på samma systers uppfart skickade jag typ samma sms:

Åker från Ö-vik nu
16:35

Vad hade hänt? Varför hade vi inte hunnit längre? Så här var det. På väg ut ur staden så började helt plötsligt servislampan lysa på instrumentbrädan, den upplyste oss om att genast ta kontakt med verkstad. What?


I samma veva meddelar mannen att motorn är kraftlös och att den börjat hacka. Vi svänger av och parkerar. Mannen ringer Volvoassistans samtidigt som han kollar antisladdsystemet, vars lampa också lyser. Något är fel med motorn ...

Jag ringer syrran vars man svarar och säger: "Jag kommer och hämtar er!" Två och en halvtimmes färd ... Nej, vänta.


Bärgare kommer och vi får sitta inuti vår bil uppe på hans flak och åka tillbaka in till Ö-vik, till en Volvo verkstad. Ganska cool upplevelse. På plats informeras vi om att en felsökning kan ta allt från tjugo minuter till många timmar. Okey.

Felet sitter i bränsletillförseln till motorn. Känslan är att bilen kan fixas på plats, vad skönt. Men sen uppstår ett problem, det är inte själva slangen utan en bränslespridare som behöver bytas. Finns inte, måste beställas. Kommer i mitten av nästa vecka ...


Oj! Julhelg stundar. Vi bor inte i Ö-vik. Hur gör vi nu? Fixar hyrbil som vi stuvar in oss i tillsammans med alla julklappar och packning. Skickar sms nummer två och kör norrut.

Vår bil firar både jul och nyår på verkstaden. En dyr räkning och sen ett problem att lösa i början av nästa år då bilen ska hämtas. Mannen får på något sätt ta sig upp till Ö-vik för att lösa ut och sedan köra hem vår röda "pärla". Shit happens

Och julen då? Jo tack den var bäst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar