söndag 9 december 2018

Ett "problem" av vikt


Ställde mig på vågen igår, det skulle jag kanske inte gjort? Eller?

Har visserligen både förstått och vetat att min vikt inte är som tidigare, det känner jag i kroppen. Inte så att kläder är för trånga eller för små (vilket är underligt???), det handlar mer om att jag märker. Känner att midjan har någon extra cm och kan se att mina överarmar är annorlunda.


Ja ja, i mitt fall är det ett I-lands problem ...
Ingen övervikt men hör och häpna, jag väger nästan 4 kg mer än tidigare! Det är mycket på lilla mig, faktiskt just 4 kg för mycket.

Anledningen är enkel, den uteblivna pulsträningen. Jag rör mig för lite och äter mer choklad än jag kanske borde. Så i mitt fall behöver den enkla vardagsmotionen: att cykla och promenera mer (så som jag gjort tidigare) få välkomnas tillbaka. Och springa ... jag längtar efter att få knyta på mig löparskorna.


Men varför har jag hamnat där jag hamnat?

Känns fel att skylla ifrån mig men de sista 6 månaderna har inget varit som vanligt. Jag har skalat bort aktiviteter utanför hemmet, jobbet och yogaklasserna, både för att jag velat och för att det varit av största vikt. Livet.nu Har svettats mer mentalt än fysiskt

Därför tas beslutet att utmana mig med ett nyårslöfte, brukar normalt sätt aldrig sätta upp sådana men om jag byter ut ordet löfte till utmaning så känns det mer inspirerande. Kilona ska bort! Jag vill må bra i min kropp, känna att den är nöjd med mig.

Visst yoga och meditation är välgörande men kroppen vill toppa med pulsträning och så måste det få bli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar