lördag 8 december 2018

Hysteriskt kaos


Andra advent och två ljus att tända. Mys!

Pepparkaksbaket är avklarat och julburkar fyllda. Igår gjorde jag ett par timmars besök i det totala kaoset, vårt stora köpcenter med massor av butiker under samma tak. Reflektion: hysteriskt.

Jag skulle fika med en vän och hon föreslog just denna plats, tänkte att det var enklare med gratis parkering samt att vi slapp promenera i regnet mellan citybutikerna. Helt okey för mig.


Vaddå parkering? Hysterin startade utomhus. Bilar snurrade runt, runt och letade tomma rutor, själv hade jag tur och kunde glida in på en plats som precis blev ledig när jag dök upp.

Folk överallt och tyvärr få som ser sig för eller bryr sig om att visa hänsyn. Attityden var mer "jag först". Mitt mål var ett par timmars uppdateringoch häng med min vän. Vi flanerade, shoppade lite och gick sen för att njuta av varsin stor latte. Runt oss härjade kaoset men det bekom oss inte, vi behövde komma ikapp och prata om vad som hänt sedan sist vi sågs.

Helt ärligt förstår jag mig inte på den stress som "hänger på" julens förberedelser. Tror fortfarande att vi hinner det vi behöver och vill även om allt görs i ett lugnare tempo. Var sak har liksom sin tid.

Idag bjuder jag och mannen brorsan med sambo på adventsfika, det blir mysigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar