måndag 17 december 2018

Vad VILL jag egentligen?


Jag har ett litet problem, vet inte hur jag ska välja?

Allt handlar om att skaffa mig ytterligare kompetens som yogalärare, gå en utbildning så att jag även kan lägga till yin yoga i det utbud jag erbjuder. Om du sonderar marknaden så är just yin yoga något som efterfrågas, dessutom har en av studioägarna undrat om jag har planer på att skaffa mig just denna kompetens?

Varför inte? Yin mår vi bra av, en yogastil som passar ALLA.


Om du frågat mig för tre år sedan så hade jag skakat på huvudet och sagt "knappast", tyckte inte att det var min grej. Jag hade svårt att stanna i samma position under flera minuter, ville avbryta och gå vidare. Var med andra ord inte alls redo. Tur att vi kan ändra uppfattning.

Dilemmat för mig är om jag ska ansöka om plats på en kurs som går första veckan i januari i Stockholm eller om jag ska läsa 30 timmar på nätet?

Båda varianterna har sina för och nackdelar. Den kurs i Stockholm som jag rekommenderats är erkänt bra men är också betydligt dyrare (räkna dessutom in resekostnader för fem dagar). Denna utbildning är på svenska, med lärare på plats och kursare att dela upplevelsen med = stort plus.
Nätkursen däremot är på engelska, den ger full behörighet om jag klarar test samt genomförd praktik. Betydligt billigare samt friare på det sätt att jag kan läsa in den i min egen takt.


Så vad vill jag?

Bollade med Lejonkungen som frågade efter min magkänsla? Svaret var självklart nätkursen. Trots det argumenterade jag för den svenska utbildningen. Sonen lyssnade och svarade att jag redan visste vad jag ville, nätkursen.

Hmn ...

Vet att han har rätt, jag brukar själv fråga andra efter deras magkänsla när de är osäkra. Magen ljuger inte men huvudet kan tvivla. Beslutar ändå, trots allt att sova på saken. Får se hur det känns när jag vaknar i morgon?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar