måndag 2 december 2019

Nyckel med eller utan tillåtelse att låsa upp dörr


En nyckel är en nyckel framför allt så länge den går att använda till att låsa upp alternativt låsa.

En nyckel är inte alltid fysik (numera), den kan vara en app placerad i din mobil. Redo att använda så länge du har telefonen med dig (vilket de flesta alltid har).

En nyckel kan förläggas, tappas bort eller glömmas ...

Mobilen är ofta i fickan och är du som jag så har du typ ditt liv i telefonen. Kalender, biljetter, swisch, bankapp, sökfunktioner (istället för lexikon), fotografier, kamera och allt annat du vill ska finnas tillgängligt.


Jag har en nyckelapp, igår fungerade den inte?! I lördags inga problem men igår när jag skulle låsa upp ytterdörren till studion så hade jag plötsligt ingen access längre. Konstigt?

Det gick att uppdatera appen men tillåten att öppna dörren var jag inte? What? Jag arbetar ju här???

Funderar på om det kan vara så att jag haft ett års access? Det stämmer med att dörren kunde låsas upp i lördags (november) men inte idag (december). Har bollat frågan vidare till min chef som lovat kolla. Kan hända att jag får svar på frågan innan jag skrivit klart bloggen.

Jag löste problemet genom att glida in tillsammans med en av mina yogaelever, kändes halvt lustigt att yogin släppte in sin lärare (och inte tvärtom) men hade hon inte gjort det så hade det heller inte blivit någon klass.

Nyckelproblem löst, det var som jag trodde, ett års access.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar