fredag 18 november 2016

Att baka eller inte baka, det är frågan?


Nu börjar snart tiden då vissa stressar mer än andra, då några tror att det "måste" vara på ena eller andra sättet.

Snart är vi inne i advent och tiden före jul, en av mina favorit perioder på hela året. Jag älskar magin, väntan och alla hemligheter vad gäller julklappar och överraskningar.

För mig är denna tid underbar, stämningsfull och härlig. Att få ge för att jag vill, hitta på ny design till årets julkort och få använda hela min kreativitet på så många olika plan.


Men vad jag försöker undvika är att bry mig om hur andra gör. För mig finns inte längre några direkta måsten, de kan i värsta fall leda till stresspåstag. Varför förstöra magin?

Det fanns en tid när kidsen var små, vi bodde i stort hus på landet och jag trodde att jag var någon form av superwoman som kunde fixa allt ... alldeles själv.

Jag gjorde allt och det slutade med att jag stöp i säng sent kvällen innan julafton. Julidyll på alla plan men jag körde slut på mig själv. Jag fick stresspåslag, det var så mycket jag ville fixa och frågan var om jag blev lyckligare av det?


Sen ett par år tillbaka så gör jag/vi annorlunda. Vad vill vi? Vad behöver vi? Vad kan vi välja bort? Hur kan vi göra allt så enkelt som möjligt utan att för den skull välja bort själva julkänslan och stämningen?

Jag portar stressen, den är inte välkommen :) Så när sociala medier översvämmas med syskon och vänners julbak så är jag glad för deras skull men tänker inte längre tanken att det är dags för mig att baka. Om jag vill så okey, annars får det vara.

Finns inga regler, finns bara olika sätt att göra på. Jag väljer det som jag mår bra av.


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar