tisdag 22 november 2016

Att behöva avsluta när det börjar bli roligt


Det finns något som jag tycker är svårt. Något som jag är upplärd att klara av men som i praktiken inte alltid är möjligt, i alla fall inte i mitt arbete.

Det hände mig i måndags. Jag startade upp ett omhäng som jag redan innan visste skulle ta tid. Min förste assistent (så tänker jag om min kollega som är oerhört begåvad) kom till jobbet och jag bjöd in henne att arbeta med mig. Trots att vi var två så hann vi bara ta oss ur det största kaoset för att se målet en bra bit bort.

Egentligen är det först i detta läge som det riktigt roliga arbetet startar :)


Då hände det jag inte var beredd på: min arbetsdag tog slut. Jag ville inte gå hem, jag ville göra klart, avsluta. Inte nog med det ... LEDIG stod det i min kalender (dagen efter).

  • Ett kaos kan inte lämnas i över ett dygn
  • Hur gärna jag än ville avsluta så måste jag släppa tanken
  • Man går inte till arbetet på sin lediga dag, då vilar kloka människor

Så jag gick hem (mot min egen vilja) och lämnade ett halvfärdigt jobb. Fanns bara ett rätt sätt att agera på: DELEGERA, det ordet står till och med i min arbetsbeskrivning!


Nu handlar det inte om svårighet att låta min "assistent" avsluta. Jag är fullkomligt trygg med att hon kommer att göra det på bästa sätt. Det är mer min egen programmering det handlar om, att jag vill komma i mål.

Jag delegerade och gick hem. Sov gott utan att fundera över hur eller var kläder skulle placeras. Snarare blir det spännande att komma till jobbet och se resultatet.


Nu får jag strax veta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar