fredag 25 november 2016

Black Friday?!


Eller egentligen borde det hetat weekend i vår butik för vi slog upp dörrarna redan i torsdags. Då tänkte vi att det kanske inte skulle uppmärksammas så mycket? Dagen innan lön ...

Fullt ös och kläder över allt!

Så kom gårdagen, den "riktiga" Black Friday och den höll samma tempo. Vad som hände som inte bör hända men som om de inträffar alltid sammanfaller med hög belastning var att en av kortläsarna dog!


Om det skett på övervåningen så skulle problemet varit mindre men som sagt ibland blir det inte som vi önskar. Kassan vid entrén la av ...

Detta innebar hög belastning en trappa upp. Tyvärr var vi i personalen få och den som tjänstgjorde nere kunde/får inte lämna sitt våningsplan (p g a stöldrisk). Det är då det tuffa kavalleriet sätts in: andas djupt, le och försök att vara extra trevlig mot kunderna i den långa ringlande kön.

Min unga kollega på bottenvåningen agerade servicetekniker och lyckades till slut väcka den strulande kassan. Eloge till henne!


Vad som är intressant med rea är att kunden förvandlas, den blir mer krävande. Plötsligt ligger kläder över allt till och med på golvet. Provrummen är överfyllda och i den mån de hänger tillbaka så trycks artiklarna in lite varstans. Självklart gäller detta inte alla kunder men ett ökat antal.

Vissa kunder tränger sig före och andra pockar på uppmärksamhet trots att personalen är fullt upptagen med annan kund. Men så finns de guldkorn som lugnt väntar på sin tur och som ler tillbaka och säger "det är ingen fara". Efter två av fyra Black Friday dagar så välkomnar jag en ledig helg!

Frågan jag ställer mig är om vi verkligen måste ta efter USA just när det gäller denna prisdumpning? Året är fyllt av reaperioder och kampanjer som det är.


Hej svejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar