söndag 27 november 2016

Glögg utan snö men Advent med klass 1 varning


Som en härlig "Första advent present" kom snön! Plötsligt virvlade stora snöflingor och marken täcktes och blev vit. Visserligen utfärdades i samma veva klass 1 varning av SMHI och vi kunde se från vårt fönster hur det blåste.

Så lugnade vinden sig, hämtade kraft för att ett antal minuter senare återkomma med samma intensitet. Det blåste typ från sidan. Mannen undrade om vi verkligen måste gå ut på stan? Svar JA, jag ville gå på adventsmarknad.

Hela helgen har varit fylld av julförberedande aktiviteter. Min lista från igår är avbockad. Vi har dessutom provat på en för oss ny Norrlänsk julmust, riktigt god säger jag som annars aldrig dricker must.


Lördagen före den första advent har vi en tradition i vår bostadsförening. Vi tänder granen på innergården, dricker glögg och äter pepparkakor. Mysigt!

När hösten anlände med mörker och kyla så innebär det att vi i det närmaste blir osynliga för varandra. Inga spontana kaffestunder i trädgården och inga middagar ute. Var och en skyndar hem till sig, har vi tur så möts vi i trapphuset. Så för att kolla att vi känner igen varandra kommer de som kan.

Vi skulle kunna benämna vår tändning av granen för föreningens glöggtest. Den i styrelsen som står för inköpen brukar välja olika glöggsorter. Årets Blossa glögg är alltid tillgänglig samt en alkoholfri variant därefter  är det fritt fram för improvisation. Mellan satsumas, russin, nötter, ädelost och pepparkakor så smuttas det glögg och ges betyg. Poängbedömning enligt amatörer men med vissa inslag av eventuellt blivande sommelier!?


Sammanfattningsvis en härlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar