söndag 16 juli 2017

Res aldrig utan Resorb


I sviterna efter vår hemresa så har vi lärt oss någonting. Alla klarar inte hetta och värme lika bra, i alla fall inte vi nordbor!

Jag har en syrra som är sjuksköterska och hon har lärt mig massor när det gäller kroppsreaktioner under (för kroppen) extrema situationer. Allt har jag samlat i en liten minnesbank uppe i hjärnan.


Under vår flygtur hem när luften stod stilla, syret var knappt och hettan olidlig så reagerade jag på att flygvärdinnorna endast serverade juice och vatten. Det förhindrar uttorkning och håller blodsockret uppe men innehåller inga salter. När vi svettas så tappar vi just salt och vätskebalansen rubbas.

Jag påtalade detta, frågade efter salta nötter eller oliver ... fanns inte.  Alla ville så väl men det jag tror var okunskap blev tokigt.

Is för att kyla ned, salt för att balansera upp, det skulle många/alla behövt.


Efter vår oerhört jobbiga natt så är det flera som behövt söka läkarvård. Svaga kroppar, darrningar i armar och ben och energilöshet. Ett svar: vätskebalansen är rubbad. Ordination: resorb (för att återställa).

Trist att det ska behöva gå så långt, för så många. Att människor ska bli sjuka lagom till de kommer hem. Solk i bägaren efter en underbar semester.

Så nästa gång du packar väskan för att åka till värmen, släng i en förpackning resorb, den tar ingen plats och du vet aldrig när den kan komma till användning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar