måndag 18 december 2017

Att skapa magi för sig själv


Nu när snön och kylan är på annat håll och det är lite svårare att få den riktiga julkänslan utomhus så krävs aktiviteter som förknippas med jul.

Vad sägs om att vänta till mörkret infallit, ta med sig sin älskling och promenera till det närliggande torget för att välja julgran?! Det var vad vi gjorde igår.

En känsla av magi fyllde mig, att gå bland de odlade granarna, allt från magnifika kungs- till de billigare sorterna, det var som hämtat ur en av mina tidigare älsklingsfilmer "När Harry träffade Sally" 

Ingen julmusik, inga stora vita flingor som dansar och singlar ned men ändå så helt rätt. Jag har aldrig sett så många vackra granar samtidigt. Helt ärligt så brukar det vara svårare att hitta rätt träd för jag är kräsen. Vi fick svårt att välja, så hög kvalitet var det.


I år valde vi en rödgran (det vill säga en vanlig gran) en väldigt tät GRÖN rödgran a' la Disney. Den snittades om, nätades och bars därefter hem. Här infinnan sig julkänslan på riktigt!

Mina vantar fylldes av kåda, de blev smutsbruna, min dunjacka skitades ned och vi fick stanna för att både byta grepp samt "bärposition". Den korta promenaden kändes lång men det gjorde ingenting,
inte ens de 66 trappstegen upp till vår lägenhet.

Nu bor granen i vårt vindsförråd under 24 timmar, placerad i en stor hink med ljummet vatten. Den acklimatiserar sig innan det är dags att flytta in i värmen hos oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar