torsdag 13 juli 2023

När fruktträden anfallerPå vår tomt står det bland annat åtta fruktträd, främst olika äppelsorter men även ett päron- samt ett plommonträd. De är oerhört vackra när de blommar och bjuder på skön svalkande skugga under heta dagar. 

Varje år får vi mer eller mindre frukt men då vi är sämre på att sylta och safta så ropar vi inte alltid hurra. Sammanfattningsvis lever vi med ett överskott vilket varje år skänks bort till de som inte själva har frukt.Vid poolen finns sittgrupper, den ena står framför det plank som skiljer vår tomt från grannens. Hos grannarna finns också fruktträd och eftersom solen ligger på från vår sida så söker sig deras frukttyngda grenar över till oss. Vackert absolut men vi behöver inte mer frukt!

Känns som deras träd vill över till vår tomt, de liksom hänger över planket med en önskan att få fäste och emigrera till den soliga sidan. Till oss. Vi vill inte - har så det räcker. Så jag tvingar tillbaka grenarna, de som är tillräckligt långa och böjliga och hoppas att grannarnas fallfrukt faller på just deras sida. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar