fredag 28 juli 2023

OM mostern ville lyssna ...Tror att det är okey att sminka av sig Miras lagda makeup på mig i morse á la prinsesstil med körsbärsfärgat läppstift...

Meningen ovan skrevs på Facebook för 12 år sedan och serverades som ett minne under gårdagen. Jag gillar återblickar och minns:Vi bodde inne i city, i vår lägenhet och syrran var på besök tillsammans med sin dotter. Eftersom jag inte har en egen flicka och eftersom äldre brorsdöttrar haft prinsessdagar tillsammans med mig så var det Ms tur. Fyra år gammal.

Vi inventerade min garderob och hittade klänningar (om du inte känner mig så bra så kan det vara av värde att veta att undertecknad ALDRIG varit prinsessa. Jag ville bli äventyrare, lejontämjare, riddare eller indian som liten ... typ Aria i Game of Thrones). Älskar dock att klä ut mig och glida in i en "roll" och för mig så kan det vara spännande att klä ut sig till en vacker prinsessa.

Minns inte att M fick sminka mig men blir inte förvånad - klart hon fick, vi lekte ju. När vi var klara tog vi trapporna ner för att ringa på dörren hos en kompis/granne och säga hej ... visa upp oss, hejarropen hemma räckte inte (kanske varken mannen eller syrran ens höjde på ögonbrynen?

Skickade texten till M, som svarade direkt. Skrev att nästa gång vi ses så kan hon få sminka mig (igen) för vad kan gå fel!? Sextonåringen är skicklig och duktig, har kunskaper som jag aldrig haft och skulle kunna lära sin moster en hel del (om mostern ville lyssna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar