söndag 9 juni 2024

Värdinnan som badade i champagne



Efter ett par intensiva men samtidigt helt underbara dagar så är jag redo att summera helgen. Ett ord räcker egentligen: TACK men för att göra detta blogginlägg mer läsvärt så kommer undertecknad att bjussa på några detaljer.

Även om jag roddat det mesta, i planering, struktur samt genomförande så har hjälpen funnits där, den som är så värdefull och avlastande. Stressen som inte var inbjuden hölls utanför och igår kunde jag landa trött men lycklig.

Rabarberchampagnen hade stått mörkt samt svalt och korkades upp lagom till alla gäster anlänt. Vad jag inte räknat med var kraften i bubblet, drycken fullkomligt exploderade över mig, väggen samt de som just då stod närmast. En mycket onödig och ofrivillig rabarberdusch ... 

Hann öppna ett par flaskor och för varje blev jag blötare och kladdigare än jag varit innan, en klok man bad om en handduk och tog över. Tyvärr hade jag sumpat för många droppar (på mig) vilket innebar att några missade festens provsmakning, de fick istället skåla i alkoholfritt snällt bubbel. Har lovat dessa gäster att fler chanser kommer, rabarberchampagne ska serveras vid fler tillfällen hemma hos oss (denna sommar) och DÅ/nu vet undertecknad hur jag ska hantera både kylning samt öppnande av flaskor.



Trädgården kryllade av familj, släkt och vänner. Buffébord stod under äppelträden och sittgrupper fanns utplacerade lite överallt. Vädret var okey och gästerna gjorde sitt för att hålla energin på topp. Det blev verkligen en dag att minnas!

Visst hände en del mindre fadäser som att en katt rymmer (Audrey, kom motvilligt in i natt, se bild ovan), att jag i smyg välte ut hela skålen med smultron som Lejonkungen och hans kusin plockat in från trädgården samma förmiddag eller att syrran fick skura altangolvet efter min dusch. Jag glömde dessutom bort vilka bakelser som innehöll vanlig vispgrädde och vilka som var laktosfria samt att soppsäcken sprack när jag knöt ihop den efter party. Shit happens och vad gäller grädden så hade de som behövde laktosfritt lämnat festen så ingen blev lidande.

Ett tips till dig som är "lycklig" ägare till en trädgård vilken producerar kirskål, gör chips av dem, det är riktigt gott!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar