söndag 13 september 2015

Trasig blir hel

När jag arbetade som VM (visual merchandiser) på Desigual så överbelastade jag mina handleder. Att gnälla, klaga eller ens känna efter riktigt ligger inte för mig, så till slut skrek kroppen åt mig: VILA!!!


Höger handled var svullen och jag hade en stickande domnande känsla ut i fingrarna.
En kompis sa åt mig att köpa handledsskydd och att sluta att göra armhävningar. Om jag nu var så illa tvungen att göra just armhävningar så fick jag enbart göra dessa på knogarna.
Sen sa hon något som jag hajade till över:
- Mia, när du gör omhäng i butiken så behöver du inte ta 15 galgar med kläder samtidigt. Du kan ta tre och tre om du måste.
- Hur kan du veta? svarade jag. Har du spionerat på mig?

Min handled blev bra men det tog lång tid och fortfarande gör jag en del armhävningar på knogarna bara för att avlasta handlederna. Det är tyngre och jobbigare, jag klarar färre men that´s life.

För tre veckor sen utmanade jag mig själv med YOGOBEs Global yoga Power intensive. Där handlar mycket om att bl a stärka handleder inför handstående och annat. Dessa övningar skulle jag haft när jag arbetade i butiken! Då hade jag känt mig lika superhjälteaktig som jag är på denna bild då vi hade en playday för att glädja oss själva samt alla kunder.


Efter tre veckor är jag starkare än någonsin, det är bara mitt lillfinger som fortfarande behöver omvårdnad och kärlek.
Så till alla er (oftast kvinnor) som vet med er att ni saknar styrka i händer, testa Power intensive.


Jag hittade YOGOBE här på nätet och testade gratis innan jag registrerade mig. De har massor av spännande läsning samt träningsvideos, allt från meditation och mental träning till yoga av alla de slag. Du hittat tuffa, svettiga pass bredvid avstressande, från fem upp till 90 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar