lördag 8 februari 2020

I tanken är vi redan klaraHemma hos oss lever vi i ett lugnt tempo, av kända orsaker. Men det finns dagar när det glimmar till och plötsligt börjar hända grejer ... när mannen har mer ork och energi (och jag är ledig).

Igår fyndade vi en hylla till köket, som är perfekt i sina mått och något vi inte hittat tidigare när vi letat. Därefter pratade vi om de turkosa väggar som finns i "Astronautens" rum, det som egentligen är mannens kontor. Hittills har de fått vara men är slitna och behöver fräschas upp. Att måla är enkelt men det finns alternativ.


Jag gillar återanvändning och i vårt förråd ligger en fondtapet som vi inhandlade för flera år sedan. Faktiskt köpte vi in två stycken, olika New York motiv, då vi fick dessa billigt och vi inte visste vilken fondvägg vi önskade.

Kartongen grävdes fram och mannen mätte. Delarna behöver beskäras om vi ska tapetsera denna fondvägg i vår källare. Kortfattat kan vi konstatera att takhöjden i vår förra lägenhet var betydligt högre än den är i vårt hus ...

Men det finns få problem som inte går att lösas. Vi mätte och beslöt hur bilden bäst beskärs samt hur det matematiskt bör genomföras. Nu är förarbetet gjort men innan själva tapetseringen kan påbörjas måste vi möblera om (för att frigöra arbetsyta) samt spackla och sandpappra vägg.

Återstår att se hur lång tid vi behöver för detta??? Ha ha :) I tanken är vi redan klara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar