torsdag 16 april 2020

Då LER jag med hela kroppen


Gårdagen var en blandning av yogaklasser, egen praktik och pannkakstårta.
Lejonkungen fyllde år och väcktes med skönsång och flaggviftning samt ett par paket.

Han bjöds senare på pannkakstårta, färsk ananas och kaffe - vår lunch (vilket mannen rynkade på pannan över). En mysig paus i pluggandet. Vet inte när vi senast åt just pannkakstårta???

Lejonkungen önskade denna rätt på sitt buffébord då han tog studenten, för de yngre barnens skull ;) Kanske var det då vi sist smaskade kombinationen hallon, grädde och pannkakor?


I coronatider blir det inte mer firande än så (läs in även en god hemlagad födelsedagsmiddag). Familjemys varvat med arbete och plugg är vad som gäller. Kompisarna får vänta lite, till en annan dag.

För egen del glädjer det mig att sonen önskade sig tecknarpennor och ett ordentligt ritblock. Att han vill testa sig fram den vägen och skapa utifrån sin person.

I min släkt är de estetiska, konstnärliga och kreativa förmågorna genomgående, nedärvda i generationer, via blodet. I verkliga livet yttrar sig skapandet på många olika sätt (ofta hobby) men var och en av oss har ett behov, en drivkraft. Jag vet att även våra kids har dessa anlag och varje gång de kickar in och får "blomma" så ler jag med hela kroppen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar