tisdag 21 december 2021

Jakten på granen

Så var det dags för mig och mannen att köpa in årets julgran på den marknad vi lärt oss uppskatta. Alla granar vi funnit på detta ställe har spridit julig harmoni och hela familjen har varit nöjd. Leverantören har bjudit på hög kvalitet och träden har varit vackert juliga.  

Det var som om luften gick ur oss när vi fick veta att granarna sålt slut ... inte en enda fanns kvar! 

Till råga på eländet så fick vi veta att färre granar än beställt hade blivit levererade. Dessutom ryktades det om att andra försäljningsställen sålt slut på sina lager de med ... Tydligen ville de flesta julfirare ha sina granar innan fjärde advent.


Jaha, vad gjorde vi då?

Fällde några tårar eller svor? Nej. Vi satte oss i bilen, på vinst och förlust. Åkte omkring för att eventuellt hitta en granförsäljare som hade något exemplar kvar. 

De granar som erbjöds såg ledsna och bortglömda ut. Någon var kort och vid, en annan lång och bitvis kal och sen fanns det andra som liksom gett upp.


Men skam den som ger sig, till slut hittade vi en. Jippi!!!

Årets är mindre än de vi brukar köpa men fin. Gissningsvis kommer Lejonkungen att ha åsikter haha, han är estet som sin mamma och brukar normalt sätt vara med på just detta inköp. I år får han dock vara glad att vi vann jakten (på årets gran) och faktiskt har någonting att pynta.


Obs! Granen på bilden är inte densamma som i detta blogginläggInga kommentarer:

Skicka en kommentar